moje vlastné športové stránky...

Ďalšia remíza MFK Ružomberok na vlastnom trávniku

18.10.2008 21:58

   Po reprezentačnej prestávke a remízovom zápase so Slovanom, chceli oddýchnutí futbalisti MFK Ružomberok v ďalšom domácom zápase naplno bodovať. Bohužiaľ, ostalo len pri chcení.

V sobotu bolo na štadióne Pod Čebraťom všetko, čo by dobrý zápas mal mať. Slušná domáca kulisa, atraktívny súper v podobe vtedy ešte prvých Košíc, šance, hlavne na stranách domácich a aj hlavný rozhodca, ktorý sa nebál fúknuť do píšťalky. No napriek tomu, to bola miestami futbalová nuda a divák nielenže odchádzal sklamaný, ale navyše aj bojovo naladený.

Od úvodných minút platilo - moje ihrisko, môj hrad. Ružomberok mal okrem lopty na kopačkách aj niekoľko super - gólových príležitostí. V 2. minúte otvoril strelecký účet Bakoš, jeho samostatný nájazd na Pulena sa však skončil dobrým vybehnutím košického gólmana. Opraty ofenzívy potom prevzalo trio: Ďubek, Zošák, Mašek. Akciu rozbehol Ďubek, prihral Zošákovi, ten poslal krížny center cez 16-tku,  Mašeka však nenašiel. V 15. minúte opäť Ďubek, tentokrát už našiel voľného Bakoša, kapitán oranžových ale nemal svoj deň a tutovku spálil. V týchto fázach hry dávali domáci pocítiť, čo je to povestný ružomberský tlak. Efektivita, ale zostala v šatni a tak ani akcia po osi Ďubek, Bakoš, Zošák, neslávila úspech. Zoši pálil len do obrancu Smreka a Pulen už veľa roboty nemal.

Ruža sa snažila o tlak, ale hru často kúskoval hlavný arbiter Smolák, a tak sa zápas miestami dostával do medzišestnástkového priemeru. Pred polčasom to ešte po zemi skúšal Mašek, ani jemu sa ale loptu za chrbát Pulena dostať nepodarilo. Ružomberok mal v prvom polčase jednoznačne viac z hry, košické tigre na liptovskú svätyňu nevystrelili ani raz.

V druhom dejstve zaujala akurát snaha Paláta, ktorý sa tak nástojčivo snažil dostať loptu do siete, až zranil brankára východniarov. V 82. minúte horelo pred Hajdúchom. Jednotka v ružomberskej bráne však proti Novákovi vytiahla nádherný zákrok a zrodila sa bezgólová remíza. Či aj spravodlivá, je na posúdení divákov. Tým dával počas celého zápasu zabrať hlavný rozhodca, na ktorého mali ťažké srdce aj hráči. Tréner hostí sa na tlačovke spokojne usmieval, veď jeho tím body nestratil, ale jeden získal.

 

Autor: Petra Janigová

Späť

Vyhľadávanie

(c) 2008 Všetky práva vyhradené.