moje vlastné športové stránky...

Káder MFK ako prvý opúšťa Juraj Kucka

18.01.2009 16:58

V kádri MFK Ružomberok sa cez zimnú prestávku očakávali veľké pohyby. Prvou lastovičkou bol príchod dvoch legionárov: obrancu Marka Radiča z Čadce a afrického záložníka Amandoa Baha, ktorí sú v klube aktuálne na skúške. Naopak prvým, kto káder opustil je talentovaný stredopoliar Juraj Kucka. Rodák z Bojníc, ktorý na jeseň absolvoval úspešnú premiéru v reprezentačnom drese, sa na tri roky upísal pražskej Sparte. Kucka však mal ponuky aj z Anglicka a Nemecka, konkrétne sa o neho zaujímali Leverkusen, Hertha Berlín, Wigan Athletic a Birmingham City. Tu však bol jeho príchod podmienený odchodom iných hráčov a tak zvíťazila ponuka z Česka.

21 – ročný univerzálny stredopoliar prišiel do Sparty na odporúčanie trénera Michala Bílka a v tíme „rudých“ tak rozšíri početnú slovenskú enklávu. Dres pražského veľkoklubu oblieka aj brankár Matúš Kozáčik, obranca Marián Had (bývalý hráč MFK Ružomberok, pozn. autora) a stredopoliar Karol Kisel. Do Sparty sa z hosťovania vrátili aj záložníci Tomáš Kóňa a Igor Žofčák, obaja by však počas zimnej prestávky mali klub na Letnej opustiť.

Kucka podpísal 3-ročný kontrakt a ružomberskí fanúšikovia dúfajú, že v pražskom AC bude skutočne hrať a nielen ohrievať lavičku. 

 

autor: P. Janigová

Späť

Vyhľadávanie

(c) 2008 Všetky práva vyhradené.