moje vlastné športové stránky...

Proti Koňarom Ružomberok konečne naplno bodoval

28.10.2008 23:28

 Posledné dva domáce zápasy Ružomberku nevyšli podľa predstáv. Namiesto plného bodového zisku zo zápasov so Slovanom a Košicami, si zverenci Michala Bílka pripísali za dve remízy len dva body. V sobotu, 25. októbra, chceli futbalisti MFK proti nováčikovi z Prešova už naplno zabrať. Navyše zápas bol aj priamym súbojom o šiestu priečku a domáci mali východniarom čo odplácať, keď v poslednom spoločnom súboji prehrali 3:2.

Do zápasu mal smolný vstup kapitán Liptákov Marek Bakoš. Už v úvodných sekundách po súboji tak nešťastne dopadol na trávnik, že mu zapadol jazyk a nachvíľu bol v bezvedomí. Tréner Bílek teda musel vynútene striedať a do hry nečakane naskočil nerozcvičený Jiří Mašek. Český legionár ale rozcvičku úspešne  absolvoval na trávniku. Stačila mu minúta, aby hlavičkou ohrozil Buchtu a v 10. minúte po nahrávke Petra Masla už otvoril gólový účet stretnutia. Pre Jirku to bol len druhý presný zásah v tejto sezóne, ale o to dôležitejší, pretože priniesol pokoj na kopačky domácich.

Ružomberok po góle nezaspal, naopak v 15. minúte rozbehol pekný útočný kolotoč. Na konci bol Ján Maslo, ktorého strelu do odkrytej bránky už 3 577 prítomných divákov videlo v sieti. Gólovú radosť ale zmaril Josl, ktorý v správny čas zastúpil na bránkovej čiare Buchtu.

Ku koncu polčasu už domáci futbalisti čakali na hvizd rozhodcu a ich pasívna hra zdvihla na tribúnach vlnu nevôle.

Po prestávke Liptáci futbalovú nudu z konca polčasu našťastie nechali v šatni a zaradili vyšší ofenzívny stupeň. Najprv to bol Božok, ktorý svojou peknou strelou zo štandardky preveril rukavice prešovského gólmana. V 52. minúte ale už Buchta také šťastie nemal. Kucka perfektne vycvičil prešovských obrancov a svoje sólo zakončil najprv gólom a následne aj svojím , už tradičným, saltom.

Kto čakal, že Ruža sa po dvoch góloch stiahne do obrany, mal v sobotu smolu. Typický prvopolčasový nápor si oranžoví pošetrili na druhé dejstvo. V 55. minúte opečiatkoval Mašek z uhla len prvú žrď, v 77-mej sa rútil z polovice ihriska na Buchtu, ale kým k nemu došprintoval zrejme zabudol, čo vlastne chcel s loptou urobiť a nakoniec zvolil len strelu priamo do brankára hostí. Už o minútu neskôr však útočné snahy Liptákov slávili úspech. Prekrásnu akciu rozbehol Kucka, ktorý pálil len do Buchtu. Odrazenej lopty sa chopil  Mašek, no jeho strela skončila na brvne. Tretí pokus na seba vzal Božok a umiestnenou strelou dal gólovú bodku za ofenzívnym koncertom.

Výjazdy hostí k Hajdúchovej bráne za celý zápas sa dali spočítať na jednej ruke, Ruža prestrieľala Šarišanov v pomere 11:3. 9 minút pred koncom riadneho hracieho času prešovské „koňare“ predsa len napli ružomberskú sieť, ich gól však pre ofsajd neplatil.

Vo futbalovej bitke oranžových a zeleno- bielych, si šieste miesto nakoniec vydobyli Ružomberčania. Hostia cestovali na východ kvalitne nabalení, pohostinní Liptáci im na dlhú cestu napakovali 3 nádherné góly. Po dvoch remízach teda prišlo pod Čebraťom dlho očakávané trojbodové víťazstvo a ružomberský divák zo štadióna konečne odchádzal spokojný.

 

autor: Petra Janigová (článok bol dopísaný s morálnou podporou Andyho:))

Späť

Vyhľadávanie

(c) 2008 Všetky práva vyhradené.