moje vlastné športové stránky...

Rezerva si v nedeľu vybrala slabší deň

03.11.2008 14:35

 V minulom kole síce futbalisti MFK Ružomberok B prehrali na ihrisku Šale, ale po sérii výborných domácich výkonov sa čakalo, že zabojujú aj proti Podbrezovej. Želanie sa však prítomným 425 divákom nenaplnilo, pod Čebraťom sa zrodil debakel.

Ružomberská rezerva zostala zaskočená už v 6. minúte, keď nádhernou strelou do vinkla otvoril skóre Turňa. Domáci to skúšali tiež, ale len spoza šestnástky, Hanákova svätyňa bola pre nich skutočne posvätná. Zato hostia sa Smiešku nebáli a vytrvalo skúšali pevnosť obranných radov Liptákov. Ako sa hrá na góly predviedol v 30. minúte Piatka. Keby fungovala svetelná tabuľa, pri jeho100% šanci by na nej už svietilo 0:2. Smieška ale predviedol najsvetlejší moment v hre celého mužstva a na bránkovej čiare vytiahol zákrok s veľkým Z. O dve minúty neskôr to už nebol zákrok, ale lopta, ktorú vyťahoval so siete. Hlavička Kožičku pohladila brvno a domáci už len mohli rozmýšľať ako stiahnuť dvojgólový rozdiel. Macko zistil, že po zemi to nepôjde a ani pekná ďalekonosná delovka Mahúta, Hanáka neprekvapila.

Do druhého polčasu si Ruža povedala, že je ešte šanca zabojovať o výsledok. V 57. minúte mali ideálnu šancu na kontaktný gól Bielák, to by ale musel mieriť presnejšie. Potom to už bol len kolotoč hvizdov hlavného rozhodcu, emócií na tribúne a na lavičke, zdržiavania v podaní hostí a chabých šancí na oboch stranách.

Až v 77. minúte vytrhol štadión z letargie tretím gólom Podbrezovej exružomberčan Róber Tomko. Ako je už pod Čebraťom milým zvykom, hráčom, ktorí kedysi obliekali oranžový dres sa na ružomberskom trávniku nezvykle strelecky darí a tak v 87. minúte pridával Tomko aj štvrtý presný zásah hostí. Predchádzal mu samostatný nájazd hostí, keď členovia ružomberskej defenzívy asi márne čakali na ofsajdovú pascu a kým sa skonsolidovali a dostali sa na svoje miesta, Tomko už pohodlne zasúval loptu za Smieškov chrbát.

Tento posledný klinec zabili hostia nielen do konečného výsledku domáceho debakla, ale aj do srdca verného prvoligového diváka, ktorý to už neuniesol a na znak protestu opustil štadión.

Rezerva vrátila svoju výhru 2:0 na ihrisku Podberzovej hosťom aj s úrokmi a 3 body tento- krát dopriala súperovi. No kým sa ŽK Šport posunul v tabuľke na 3. priečku, Ruža sa ešte pevnejšie prilepila k desiatke, ktorá ako posledná zaručuje záchranu v 1. lige. Zverenci Ladislava Molnára sa najbližšie pokúsia získať plný bodový úlovok na východe, keď si zmerajú sily s tabuľkovým rivalom – MFK Košice B.

 

Autor: Peťa Janigová

Späť

Vyhľadávanie

(c) 2008 Všetky práva vyhradené.