moje vlastné športové stránky...

Ružomberok so skóre 3:0 postupujúcim semifinalistom

10.11.2008 23:23

 V utorok, 4. novembra, boli na programe odvetné štvrťfinálové zápasy Slovenského pohára. Do Ružomberka pricestovala Dubnica a napriek prehre 0:1 sa ešte chcela pokúsiť zamiešať postupové karty. Domácim futbalistom stačila v tomto zápase aj remíza, ale diváci očakávali, že na vlastnom ihrisku spečatí Ruža postupovú definitívu aj pekným výsledkom.

Už v druhej minúte vyslal delovku na Hajdúcha Vavrík, ale potom to už bola futbalová nuda v podaní oboch tímov. Častejšie boli pri lopte hostia a prvý polčas sa niesol hlavne v ich réžii. Ružomberčania predviedli len jednu vydarenú akciu, keď si dvakrát narazili Palát s Kuckom a práve Kucka prekrásne zakončil. Potom to ale v ich podaní boli len nepresnosti a nahrávky bez myšlienky a adresáta. Naopak Dubnica zavetrila šancu na vyrovnanie nepriaznivého skóre, ale snahy Oberta a  Noseka vytúžený gól nepriniesli. Skóre sa mohlo meniť aj po strele Seyeho, ružomberskému gólmanovi však na čiare pomohol Majerník a Hajdúch si naďalej držal čisté konto. V závere prvého dejstva ešte šťastie pokúšal Zošák, polčasový výsledok 0:0 ale ostal nezmenený.

Do druhej časti zápasu nastúpili ružomberskí futbalisti ako vymenení. Dresy síce ostali rovnaké, predvedená hra bola oproti prvému polčasu diametrálne odlišná. V 49. minúte podnikol pekný prienik cez obranu Zošák a Chmelík v snahe vyriešiť situáciu si takmer dal vlastný gól. Už o 4 minúty sa však ružomberské tribúny z gólu predsa tešili. Po štandratke Božoka si najlepšie nabehol Mašek a hlavičkou nedal Zajacovi najmenšiu šancu. Pre českého legionára to bol  už tretí presný zásah v treťom zápase za sebou a  v útoku tak opäť zastúpil zraneného Mareka Bakoša, ktorý sedel len na tribúne.

Aj v druhom góle „oranžových“ mal prsty Mašek, keď presnou prihrávkou vysunul Zošáka, Zajac vybehol z brány a pre ružomberského kapitána už nebol žiadny problém zasunúť loptu do prázdnej brány. Za stavu 2:0 domáce MFK neprestalo útočiť, z diaľky skúšali pozornosť dubnického brankára Sivčevič a Kucka. Veľkú šancu zvýšiť na 3:0 mal Ďubek, jeho pokus ale Zajac rukou zneškodnil.  V nadstavenom čase nechal Seye vyniknúť Hajdúcha, ktorý si tak svoju sériu bez inkasovaného gólu v ligových a pohárových zápasoch  natiahol už na 470 minút.

Po dvoch štvrťfinálových zápasoch s Dubnicou, postúpil Ružomberok medzi štvoricu najlepších s konečným skóre 3:0. V semifinále, ktoré je na programe v apríli, sa im do cesty postaví jeden zo štvorice tímov: Artmedia, Košice, Slovan alebo Žilina. Po účasti vo finále SP v sezóne 2005/06 si tak futbalisti spod Čebraťa môžu postup medzi dva najlepšie tímy zopakovať aj budúci rok.

autor: Peťa Janigová

 

 

 

 

Späť

Vyhľadávanie

(c) 2008 Všetky práva vyhradené.