moje vlastné športové stránky...

S „Belasými“ po remíze 1:1 len bod

05.10.2008 21:52

 

   V chladnom počasí a rozmočenom teréne predvádzali oba tímy len slabý odvar oku lahodiaceho futbalu. Do lepšej prevádzkovej tepoty sa postupne dostávali hráči v oranžových dresoch. V 8. minúte sa sám na brankára rútil Bakoš, Rodinger svoju svätyňu ustrážil. Hostia sa prezentovali peknou akciou v 13. minúte, Halenárovo zakončenie trafilo len dobre postaveného Paláta. Ružomberok mal loptu na kopačkách častejšie, ale hre chýbala presnosť a dôraz.

V 18. minúte zastavila Bakošov nájazd na brankára belasých zástavka postranného rozhodcu, ktorý situáciu zhodnotil ako ofsajdovú. Diváci sa gólu dočkali 7 minút pred koncom polčasu, presný zásah Bratislavčanov pre ofsajd neplatil.

Aj úvod druhého dejstva patril domácim futbalistom. Na Zošákov presný center cez šestnástku však nedosiahol Mašek. V 54. minúte neslávilo úspech ani Božokovo sólo, keď jeho strele z hranice pokutového územia chýbali centimetre. Na opačnej strane Masarykovu strelu zblokoval Maslo a Hajdúch už situáciu kontroloval. Asi 3 500 domácich divákov prebrala 57. minúta. Priamy kop zahrával Kucka, s Ružou hrala ľavá žrď, Bakoš odrazenú loptu perfektne umiestnil a bolo 1:0.

V týchto chvíľach o sebe dalo vedieť aj okolo 200 fanúšikov hostí. Okrem efektnej choreografie, predviedla Belasá šľachta aj zakázanú pyrotechniku a nezaobišlo sa to ani bez obligátneho vytrhnutia sedačiek.

V 69. minúte sa rozhodol Rodingera odskúšať Peter Maslo, stihol zachytiť aj odrazenú loptu, brankár Slovana svoj tím podržal. Už o minútu sa potvrdilo staré známe nedáš – dostaneš. Striedajúcemu Mezsárošovi stačili na ihrisku len 4 minúty, aby vsietil vyrovnávajúci gól.

Bežal už nadstavený čas, keď veľkú šancu hostí spálil Masaryk, lopta preletela tesne ponad Hajdúchovu bránu. Aj keď oba tímy pomýšľali na plný bodový zisk, pod Čebraťom sa napokon  zrodila remíza 1:1.

Ružomberok po prehre v Trnave nezískal 3 body ani pred vlastnými tribúnami. Po tohto týždňovej reprezentačnej prestávke čakajú Ružomberok dva domáce zápasy za sebou. Najprv pricestuje aktuálny tabuľkový líder MFK Košice a o týždeň neskôr nováčik z Prešova.

 

(Text je výtvorom autora, ale zároveň vlastníctvom Mestskej televízie Ružomberok)

 

Autor: Petra Janigová

 

Späť

Vyhľadávanie

(c) 2008 Všetky práva vyhradené.