moje vlastné športové stránky...

Trojbodová rozlúčka MFK s domácim publikom

25.11.2008 21:47

 V poslednom domácom zápase pred vlastnými tribúnami hostili futbalisti MFK Ružomberok tím Zlatých Moraviec. Po poslednom zakopnutí Ruže v Dunajskej Strede sa proti poslednému tímu tabuľky očakávalo povinné víťazstvo. Vion navyše vyhral na súperovom ihrisku za posledné dve sezóny len raz a pod Čebraťom sa táto štatistika nemala meniť.

Hráčov na ihrisku privítala slušná snehová nádielka a podľa toho vyzeral aj prvý polčas. Na bielom trávniku napriek tomu futbalovejšie pôsobili domáci. Už v 1. minúte preveril Boleka spoza 16-tky Peter Maslo. Ružomberok sa snažil o svoju kombinačnú hru, na zasneženom teréne to však vôbec nebolo ľahké. Vion mal jedinú vážnejšiu šancu v 17. minúte, keď si loptu potiahol Bankongolia až k bráne, ale Hajdúch situáciu bez problémov vyriešil. Potom už hrozili len domáci a kým Bolekovi aktíva Ruža nedala vydýchnuť, ružomberský gólman bojoval so zimou. V dobrej forme sa opäť predviedol aj Juraj Kucka, ktorý si v stredu zahral premiérovo aj v národnom drese. V 25. minúte najprv odskúšal reflexy brankára Vionu hlavičkou, o 3 minúty nato mieril len do bočnej siete. V 38. minúte si už zamrznutí diváci chceli zakričať gól, hlavička Sivčeviča sa však odrazila od žrde. Skóre sa nemenilo ani po Mašekovej strele, keď zakročil obranca Vionu. Ku koncu prvého polčasu sa už podmienky na ploche pohybovali na hranici regulárnosti, prestávka preto prišla vhod nielen pre zamrznutých hráčov, ale aj zasnežený trávnik.

1 895 divákov sa gólu dočkalo už na začiatku druhého dejstva. Božokovu polostrelu, poloprihrávku, tečoval jeden z hráčov Vionu a lopta skončila v bráne prekvapeného Boleka. Ružomberský kapitán si tak svoju úlohu na ihrisku 100% splnil, keďže jeho gól bol nakoniec aj rozhodujúcim. V 50. minúte sa sneh topil opäť v udupanej šestnástke hostí, keď Kukoľ posielal milimetrovú prihrávku na Mašeka, ten ale loptu do siete neusmernil. V 68. minúte pekne preveril gólamana Vionu striedajúci Števko o dve minúty neskôr centroval Božok do klbka ružomberských hráčov, najvyššie si vyskočil Mašek, ale jeho hlavička skončila len na brvne. V závere Ruža trošku poľavila a hostia sa dostali aj pred Hajdúchovu bránu. Vážnejšiu šancu si ale nedokázali vypracovať, čo dokazuje aj štatistika striel na bránu – 6:0.  Počas celého zápasu hnali oranžových neustále vpred aj hlasivky najvernejších priaznivcov. Ružomberčania sa im odmenili víťazstvom a tak si v poslednom jesennom zápase na štadióne pod Čebraťom mohli zaspievať víťazného Macejka. Po usneženom zápase totiž svetelná tabuľa ukazovala stav 1:0.

Ružomberok sa tak rozlúčil s domácim publikom výhrou a tromi bodmi. V celkovej tabuľke je síce až 5-ty, ale vďaka domácej neporaziteľnosti (5 víťazstiev, 4 remízy) mu v tabuľke domácich zápasov patrí tretia priečka. Posledné stretnutie pred zimnou prestávkou čaká na ružomberské MFK tento víkend v Senci, kde sa o posledné body jesennej časti pobije s bratislavskou Artmediou.

Michal Bílek, tréner Ružomberka: „Dneská to bolo o bojovnosti, ten terén bol naozaj ťažký, bolo tam veľa snehu. Bolo jasné, že zvíťazí to mužstvo, ktoré nespraví žiadne chyby. My sme smerom dozadu hrali dobre, súpera sme do vážnejšej šance nepustili, dali sme jeden gól nastrelili sme tyčku, mali sme tam ešte ďalšie dve príležitosti. Nervy to boli až do konca, ale o ten gól sme boli naozaj lepší.“

Ľubomír Moravčík, tréner Zlaté Moravce: „ Určite ten zápas poznačilo počasie, v takýchto podmienkach sa veľmi ťažko hrá futbal. Moji hráči sa snažili o to, čo sme si predsavzali, dobre brániť a vychádzať do nejakých protiútokov. Bohužiaľ, keď vonku nedáme gól, tak ťažko môžeme proti takému silnému súperovi myslieť na dobrý výsledok. Myslím si, že o ten jeden gól si Ružomberok zaslúžil vyhrať.“

 

autor: Peťa Janigová

Späť

Vyhľadávanie

(c) 2008 Všetky práva vyhradené.