moje vlastné športové stránky...

Víťazne aj rezerva

07.12.2008 19:57

 V nedeľu sa s domácim publikom rozlúčili aj futbalisti ružomberskej rezervy. Keďže hlavná plocha už bola po náročnej jeseni poznačená množstvom zápasov, stretnutie sa presunulo na umelý trávnik. V poslednom zápase pred zimnou prestávkou chcela Ruža proti Lučencu bodovať naplno.

Prvý polčas však veľa vzruchu nepriniesol a 45 minút bolo pre divákov v chladnom počasí futbalovým utrpením. Šance na oboch stranách nemohli mať ani prívlastok gólové a brankári nemali prakticky žiadnu prácu.

Po prestávke vybehla na umelý trávnik nabudená 11-tka MFK a už v 51. minúte po góle mladého Michala Babica, sa Ruža dostala do vedenia. Už o chvíľu bolo 2:0, Babicova dorážka však pre ofsajd neplatila. Ružomberská 14-tka si ale svojou aktivitou vypýtala faul v pokutovom území a rozhodca ukázal na biely bod. Loptu si postavil Ďubek a ten prudkou strelou k pravej žrdi upravil na 2:0. V 61. minúte z diaľky vystrelil Balaško, jeho strelu ešte brankár Lučenca končekmi prstov vytlačil, ale na dorážku voľného Lovása už bol prikrátky. Práve mladí futbalisti, ktorý v tomto zápase dostali prednosť pred skúsenejšími hráčmi z A tímu, sa postarali o dva presné zásahy MFK.

Po treťom góle ale na Ružu opäť doľahol pocit vyhratého zápasu a dopredu sa už dostávali aj hostia. Lučenec udrel v 79. minúte, keď sa po rohu sa presadil Ondráš a Penksa nemal šancu. 3 minúty pred koncom riadneho hracieho času  sa z gólu opäť tešil Lučenec. Nenápadnú akciu hlavičkou zakončil Boháčik a Penksa na slabučkú strelu nedočiahol. Ružomberok však aspoň jednogólové vedenie udržal a po výsledku 3:2 sa domáci futbalisti konečne tešili z víťazstva.

Vďaka víťazstvu v poslednom zápase jesennej časti 1. ligy zimuje ružomberská rezerva na desiatej priečke. V 18-tich zápasoch nazbierala 18 bodov, za 5 víťazstiev, 3 remízy a 10 prehier.

Ladislav Molnár, tréner MFK Ružomberok B: „Myslím si, že tento zápas sme zvládli celkom slušne, aj keď tie pôrodné bolesti tam boli a tie šediny pribudli, hlavne v závere. Bude to o veľkej trpezlivosti s týmito hráčmi, pretože už neraz sa nám stalo, že jasne rozohratý zápas sme nevyhrali. V prvom polčase som nebol spokojný s nasadením a s prácou na ihrisku, to je to, čo som im vytýkal. Druhý polčas sa to zlepšilo, dali sme tri góly, jeden neuznaný, zápas sa mal hrať a dohrať pod kontrolou.“

autor: Peťa Janigová 

 

Späť

Vyhľadávanie

(c) 2008 Všetky práva vyhradené.