moje vlastné športové stránky...

Juraj Kucka v nominácii na priateľský zápas proti Lichtenštajnsku

11.11.2008 15:20

 V nominácii Vladimíra Weissa na priateľské stretnutie proti Lichtenštajnsku sa v šestici hráčov z Corgoň ligy ocitol aj ružomberský stredopoliar Juraj Kucka. V posledných zápasoch potrvdil Kucka stúpajúcu formu, keď zaznamenal aj niekoľko gólov. Dobé výkony si všimol aj tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Weiss: "Upútal ma svojím moderným herným prejavom, je to univerzálny hráč. Odporučil mi ho aj Jozef Barmoš či Stanislav Moravec. Myslím si, že má perspektívu a potencionálne môže vyriešiť post defenzívneho záložníka, kde nás tlačí topánka. Je silný, dostatočne rýchly, dobre ovláda loptu, dokáže ísť do koncovky, a preto je v nominácii," 

Zápas sa odohrá v stredu, 19. novembra na štadióne v Žiline a okrem Juraja Kucku sa predstavia ešte piati hráči z domácej najvyššej súťaže: Samuel Slovák, Branislav Obžera (obaja ŠK Slovan Bratislava), Peter Pekarík (MŠK Žilina), Ján Kozák (Artmedia Petržalka), a Peter Doležaj (Spartak Trnava).

Osemnásťčlenná nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie:

Brankári: Štefan Senecký (Ankaraspor/Tur.), Ján Mucha ml. (Legia Varšava/Poľ.). 
Obrancovia: Marián Čišovský (FC Temešvár/Rum.), Peter Pekarík (MŠK Žilina), Peter Doležaj (Spartak Trnava), Marek Čech (West Bromwich Albion/Angl.), Radoslav Zabavník (Terek Groznyj/Rus.) 
Stredopoliari: Balázs Borbély (FC Temešvár/Rum.), Juraj Kucka (MFK Ružomberok), Samuel Slovák, Branislav Obžera (obaja ŠK Slovan Bratislava), Dušan Švento (Slavia Praha/ČR), J. Kozák (Artmedia Petržalka), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.) 
Útočníci: Róbert Vittek (OSC Lille/Fr.), Filip Hološko (Besiktas Istanbul/Tur.), Marek Mintál (1. FC Norimberg/Nem.), Martin Jakubko (FK Chimki/Rus.) 

Náhradníci: 
Brankár: Ľuboš Kamenár (Artmedia Petržalka) 
Hráči v poli: Miloš Brezinský (FC Temešvár/Rum.), Matej Krajčík (Slavia Praha/ČR), Pavol Masaryk (ŠK Slovan Bratislava), Ján Novák, Jaroslav Kolbas (obaja MFK Košice), Róbert Jež (MŠK Žilina) 

 

autor: Peťa Janigová 

Späť

Vyhľadávanie

(c) 2008 Všetky práva vyhradené.