moje vlastné športové stránky...

Prievidza prišla o hráča, Ruža o body

23.03.2009 22:53

 Futbalisti ružomberskej rezervy vkročili do jarnej časti druhej najvyššej futbalovej súťaže vcelku úspešne. Na konte mali po dvoch kolách štyri body za jednu remízu a jedno víťazstvo. Do zápasu o deviatu priečku s Prievidzou tak šli s jasným cieľom – zvíťaziť.

Kvôli šetreniu hlavnej plochy na zápasy Corgoň ligy, sa aj toto stretnutie muselo odohrať na umelej tráve. Úvodných 20 minút veľa vzruchu pred bránkami neprinieslo, oba tímy sa o loptu bili len medzi šestnástkami. Z letargie v chladnom počasí vytrhla 532 prítomných divákov strela hosťujúceho Križánka, ktorú Smieška pohotovo vyrazil. Aj ďalšiu gólovú príležitosť mali na kopačkách futbalisti z Prievidze, Masárova hlavička ale skončila len na spojnici. Hostia zo súvislejšieho tlaku nedokázali vyťažiť gól a v závere polčasu prišli útočné momenty Ruže. V 36. minúte sa Števkova hlavička ešte neujala, ale v úplnom závere prvého dejstva udreli domáci ako blesk z jasného neba. Lovásova centrovaná lopta sa odrazila na kopačku Róberta Jendriška a ten zblízka nezaváhal.

Gól do šatne mal byť pre ružomberské béčko živou vodou, ale v druhom polčase sadol na zverencov Ladislava Molnára tradičný útlm. V 59. minúte dostali domáci futbalisti ďalšie eso, keď hlavný rozhodca poslal Masára pod sprchy za filmovanie. No boli to práve oslabení hostia, ktorí pohrozili. Guľova strela sa však neujala, na druhej strane Lovás zabudol dôraz v šatni. V závere zápasu už všetci čakali na záverečný hvizd, ktorý by znamenal tri body pre domácich. No prišla 82. minúta, Smieška zbŕklo vybehol a Kokanovič hlavičkou upravil na konečných 1:1.

Ružomberok polhodinovú presilovku nevyužil a jeden bod za remízu s tabuľkovým súperom mu v boji o záchranu v 1. lige vôbec nepomohol.

Góly: 45. R. Jendrišek – 82. Kokanovič

Žlté karty: Mahút – Masár, Minarčík, J. Pekár, Š. Pekár. Vylúčený: 59. Masár

Rozhodoval: Hracho

 

Ladislav Molnár (MFK Ružomberok B): „Kľúčový zápas jari v boji o záchranu sme si prehrali sami. Nezvládli sme ho pre vlastné chyby. Nemyslím si, že Smieška chytil dačo nadštandardne. Všetky veci, ktoré mal vyriešiť vyriešil, až na jednu. Súperov brankár ovládal celú šestnástku. Do našej išiel jeden center a dostali sme z toho gól.“

 

autor: P. Janigová

Späť

Vyhľadávanie

(c) 2008 Všetky práva vyhradené.