moje vlastné športové stránky...

Time out - 6. vydanie športovej relácie

03.11.2008 17:06

 Futbal Corgoň liga 1, DAC -_ Slovan

Zápas s prívlastkom NAJ sa očakával v Dunajskej Strede. Nielen pre to, že Slovan má v súčasnosti formu ako hrom a naopak DAC na vlastnom trávniku body nepúšťa, ale aj kvôli očakávanej vysokej návšteve. Tá sa napokon aj potvrdila, keď sa na štadióne tiesnilo oficiálnych 6 100 priaznivcov, no neoficiálny údaj k počtu pridal  ešte asi 3 tisíc divákov. V pohotovosti bolo 1000 príslušníkov policajných zložiek, no ani tí nedokázali zabrániť, tomu čo sa na štadióne odohrávalo počas zápasu. Bežala práve 17. minúta stretnutia, keď ozbrojené zložky zakročili v sektore domácich. Príčina bola buď v nedovolených kameňoch, možnej zbrani na tribúne, alebo pokusu napadnúť slovanistický tábor zozadu. V každom prípade nastal poriadny choaz a fanúšikovia sa snažili dostať zo sektora. Brány však boli zavreté a práve preto došlo k mnohým zraneniam, medzi nimi najvážnejšie udupanie fanúšika DAC-u, ktorého musel do nemocnice okamžite previesť vrtuľník. Bilancia po zápase bola oveľa horšia, usporiadatelia kritický zápas, jednoducho nezvládli.

Zápas sa skončil vysokým víťazstvom belasých v pomere 0:4 a  Slovan sa vďaka zaváhaniu Žiliny vyhupol na čelo Corgoň ligovej tabuľky. 

 

2.    Futbal Corgoň liga 2

A pokračujeme ďalšími zápasmi Corgoň ligy. Ostro sledovaný bol aj zápas medzi Žilinou, ktorú hostil nováčik z Prešova. Šarišania dali do zápasu všetko a po výbornom výkone, si zaslúžene pripísali tesné víťazstvo 1:0. Jediný slovenský zástupca v európskych pohároch, po tejto prehre stratil vedúcu pozíciu v tabuľke.

Ružomberok pocestoval do Banskej Bystrice, s ktorou má už tradične nepriaznivú bilanciu. V derby cez kopec boli úspešnejší hostia, ktorí nielenže zvíťazili 2:0, ale brankár Hajdúch natiahol svoje čisté konto na 290 minút.

Košice sa predstavili v Dubnici a svoju šnúru prehratých zápasov natiahli už na 5. Dubnica využila domáce prostredie a zvíťazila presvedčivo 3:1.

Trnava zabodovala na ihrisku Zlatých Moraviec. Spartak zvíťazil 1:0 a v tabuľke je na výbornej tretej priečke.

Artmedia pred mizivou návštevou 212 divákov s Nitrou len remizovala a pripísala si už svoj 4-tý jednobodový zápas.

 

3.      Hokej – Slovnaft extraliga

V hokejovej Slovnaft extralige sa odohralo už 17-te kolo. Prvé Košice naďalej vyhrávajú, nezakopli ani o Nitru a zvíťazili vysoko 8:1. Druhý liptovský Mikuláš to mal na ľade Popradu o niečo ťažšie, ale napokon si pripísal ďalšie víťazstvo v pomere 3:2. Zvolenčania sa predstavili v Martine a po výbornom vstupe domácich, keď 1. tretinu vyhrali 4:0, HKM už len korigovalo konečný stav na 5:3. Skalica zvíťazila v Žiline zásluhou dvoch hetrikov Pálffyho a Mikúša 6:4. Slovan si s posledným Kežmarkom poradil 4:1 a Banská Bystrica so slovenskou 20-tkou 4:2.

Po reprezentačnej prestávke sa najbližšie kolo extraligy odohrá v utorok 11. novembra.


4.      Príprava hokej

Slovenská hokejová reprezentácia vstupuje  v utorok do novej sezóny. Omladený káder v novej etape slovenského hokeja povedie staro-nový kormidelník a strojca najväčších reprezentačných úspechov - Ján Filc. Nový tréner výrazne omladil tím a šancu zahrať si za slovenské farby dostanú hlavne hráči, ktorí majú okolo 25 rokov. Filc toto rozhodnutie zdvôvodňuje tým, že jeho cieľom je vychovať mladých hokejistov, ktorí budú reprezentovať Slovensko na domácich MS v roku 2011.

Už zajtra, teda v utorok si novo zložený tím zmeria sily s českým výberom v zápase pri príležitosti 100-ho výročia založenia Českého hokejového zväzu. Potom už pocestujú do Nemecka na tradičný Deutschland cup, kde sa postavia proti Kanade, Nemecku a Švajčiarsku.


5.      Formula 1

Pred poslednou 18-tou Veľkou cenou tohoročného šampionátu efjednotky, ešte zďaleka nebolo rozhodnuté. Hádanku - Massa verzus Hamilton, alebo kto sa stane novým majstrom sveta, rozlúštili až záverečné preteky v Brazílii. Na okruh Interlagos vstupoval z lepšej pozície Massa. Ten musel preteky v každom prípade vyhrať a poleposition mu výrazne hralo do karát. Hamiltonovi stačilo na titul aj piate miesto a keď v poslednom kole jazdil až na šiestom, v stajni Ferrari vypukla obrovská radosť. Ako sa ukázalo, predčasná. Massa už prešiel cieľom a pomaly otváral majstrovské šampanské, keď piaty Timo Glock na Toyote v cieľovej rovinke zrazu spomalil a Hamilton tak skončil na vytúženom piatom mieste. Rovnako ako pred rokom rozhodol bod, majstrom sveta sa stal Hamilton, na stupni víťazov sa Massa tešil len z druhého miesta, tretí v konečnom poradí šampionátu bol Räikkonen. Titul teda tento rok putoval do stajne McLarenu, vo Ferrari sa tešili aspoň z pohára konštruktérov.


6.      Správy

Už zajtra sú na programe odvety štvrťfinálových zápasov Slovenského pohára. Ružomberok doma hostí Dubnicu a po víťazstve 1:0 je už jednou nohou v semifinále. Dunajská Streda privíta Artmediu a po remíze 0:0 je ešte všetko otvorené. Rovnako sa bude rozhodovať v Zlatých Moravciach, kam pocestujú Košice. Po remíze 1:1 môžu uspieť oba celky. Termín posledného zápasu medzi Žilinou a Slovanom kvôli povinnostiam MŠK v pohári UEFA ešte nie je známy.

 Novým trénerom argentínskej futbalovej reprezentácie sa stal drogový hriešnik Diego Maradona. Bývalý futbalista, ktorého preslávil pamätný gól rukou vo finále MS v roku 1986 proti Anglicku, nemá s trénovaním takmer žiadne skúsenosti. Trénerský triumvirát doplnia Sergio Batista a Jose Luis Brown, čo zanamená, že v jednom tíme sa opäť stretnú hráčí, ktorí v 86-tom získali titul.

 

7.      Správy 2

Ružomberské basketbalistky sa v stredu v európskom pohári FIBA na vlastnej palubovke postavili proti ruskému gigantu Dinamo Moskva. Favorit, vedený bývalou ružomberskou kormidelníčkou Natáliou Hejkovou, nedal Ruži žiadnu šancu a zvíťazil vysoko 104:44.

 Slovenský hokejista Miroslav Šatan sa výrazne pričinil o výhru Pittsburgu na ľade St. Louis. Jedným gólom a dvomi asistenciami sa podieľal na víťazstve "Tučniakov" v pomere 6:3. Jeden gól si pripísal v zápase so San Jose útočník Detroidu Marián Hossa a v tabuľke kanadského bodovania je na treťom mieste za Malkinom a Siominom.

 

relácia Time out bola odvysielaná v pondelok 3. 11. 2008 v študenstskom internátnom rádiu PAF, link: https://pafradio.unipo.sk/ 

autor: peťa janigová 

Späť

Vyhľadávanie

(c) 2008 Všetky práva vyhradené.