moje vlastné športové stránky...

Trojbodový pôst Ruže ukončila Trnava

25.08.2009 19:55

Keď pred začiatkom aktuálnej futbalovej sezóny jeden nemenovaný denník vo svojej prognóze pasoval Ružomberok po úvodných kolách ako ašpiranta na poslednú priečku, každý to bral ako nevydarený žart. Po piatom corgoňligovom kole však smiech prešiel aj tých najväčších optimistov. Ruža bola s tromi bodmi na chvoste tabuľky a mužstvo trénera Viliama Hyravého stále čakalo na svoje prvé tohtosezónne víťazstvo.

Výkony mladého tímu sa síce zlepšovali od zápasu k zápasu, ale na trojbodový výsledok stále chýbali góly. Jeden presný zásah nestačil ani proti úradujúcemu majstrovi z Bratislavy a Ruža napokon prehrala 1:3. V šiestom kole cestovali futbalisti MFK na ťažký trávnik favorizovanej Žiliny. Aj v tomto stretnutí prišiel v podaní Liptákov dobrý výkon. No kým vzadu sa niekoľkými perfektnými zákrokmi zaskvel Ľuboš Hajdúch, v útočnej línii mali hráči na kopačkách opäť len zvlhnutý pušný prach. Naopak Šošoni v druhom polčase  hosťom ukázali, prečo sa na žilinský štadión po body nechodí. Futbalisti v žlto – zelených dresoch však svoj tlak dokázali pretaviť len do jedného gólu a hostia z Ružomberka si tak domov odvážali tesnú prehru 1:0.

Dookola rozoberané nepremieňanie šancí stálo tím okolo kapitána Štefana Zošáka veľa bodov a v siedmom kole sa proti trnavskému Spartaku konečne očakávalo prvé víťazstvo. „Bílí andelé“ opäť potvrdili, že pod Čebrať síce prichádzajú s početným fanklubom, ale odchádzajú bez bodu. Ruža okrem nových čiernych dresov vytiahla na Trnavu aj ofenzívne eso s číslom 26 – Tomáša Ďubeka. Prvý polčas však bol k nabudenej domácej jedenástke zase raz nespravodlivý. Trnava sa z ojedinelej akcie dostala do vedenia, ale Ruža na radosť fanúšikov nezvädla a na trávniku sa rozpútal futbalový boj. Domáci víťazstvo veľmi chceli a to, čo im futbalová šťastena dlhých šesť kôl odopierala, im v tom siedmom konečne vrátila. Dva góly aktívneho Ďubeka, ktorý perfektne zastúpil trápiaceho sa Lačného, znamenali prvé ružomberské víťazstvo v jesennej časti. Radosť a víťazné pozápasové oslavy hráčov boli reálnym obrázkom, čo tento prvý trojbodový triumf pre Ružomberok znamená. A priaznivcom rozbiehajúcej sa oranžovej lode ostáva len veriť, že corgoňligové vody ju v ďalších kolách znovu nepotopia.

Autor: P. Janigová

Späť

Vyhľadávanie

(c) 2008 Všetky práva vyhradené.