moje vlastné športové stránky...

Začiatok futbalovej ligy - MTR proti RH

01.11.2008 17:32

     Ružomberské futbalové ligy majú po 31. októbri 2008 vážnu konkurenciu. V tento deň sa totiž svojím prvým zápasom spustila zatiaľ neoficiálna halová súťaž Mestská televízia Ružomberok proti Ružomberskému hlasu, alebo aj Mestská mediálna liga(MML).

V prvom zápase, kde sa tímy len oťukávali a skúšali ideálne zostavy, nastúpili v drese MTR dvaja kameramani Roman Šimalčík a Jarík Šalát, vedený šéfkou Miškou Milou. Proti nim sa postavili šéfredaktor Miško Domenik, redaktor Janko Sokolský a medzi seba vzali extrenú posilu z MTR Peťku Janigovú. Po niekoľkých minútach, jednej šupe do tváre brankárky RH a niekoľkých góloch sa redakcia RH rozhodla, že svoju posilu prenechajú slabšiemu tímu MTR. Zápas sa teda začal odznova a práve jeho výsledok je prvým oficiálnym ukazovateľom spoločného merania síl ružomberských médií.

Skúsenejší tím RH, ktorý hral na dvoch hráčov v poli, sa musel neustále vracať a strážiť si bránku. MTR mohla dostatočne využiť ideálne halové rozloženie 3+1, ale ako sa ukázalo, mladému družstvu ešte chýba herná prax.

RH neustále rozvíjal svoje nacvičené akcie a obrana MTR sa často krát nestíhala vracať späť. Možno aj preto, že v tíme si vopred neujasnili, kto hrá na akom poste. Kapitánka MTR Miška mala v bráne plné ruky práce (či skôr nohy), keď musela vzdorovať rýchlym atakom a následným zakončeniam tzv. delovkám, redaktorov Hlasu. Svoju úlohu si ale plnila zodpovedne a niekoľkokrát zabránila 100% gólovým šanciam.

V tíme MTR bol príjemným prekvapením hlavne kameraman Jarík, ktorý sa svojou bojovnosťou a nasadením postaral o viaceré ukážkové góly. Zvyšným dvom hráčom Romanovi a Peťke, zväzovalo nohy nové prostredie, keďže členovia redakcie športu sa orientujú skôr na outdorové aktivity.

S konečným stavom 10:9 boli spokojní tak víťazi ako aj porazení. Veď v prvom rade šlo o to, aby si printové a elektronické médiá trošku zašportovali, prípadne vybili zúrivosť na svojej mestskej konkurencii.

Prvý zápas sa teda vydaril a novozaložená liga ma priestory v telocvični KD AH rezervované do konca roka. MTR dúfa, že sa časom rozohrá a spoločné výkony budú lepšie. A v prípade príchodu zámorskej posily Petríka Kravčáka je možné, že ambiciózny tím RH bude musieť svoje rady rozšíriť.

RH – MTR 10:9

Góly: RH: Miško 5, Janko 5, počet divákov 1

MTR: Jarík 4, Roman 4, Peťa 1

Zostavy: RH: Miško, Janko

MTR: Miška, Roman, Jarík, Peťa

 

autor: Petra Janigová

Späť

Vyhľadávanie

(c) 2008 Všetky práva vyhradené.